FERTIPEN C
Podrobný popis
Pôsobenie:
- Hydroxid meďnatý má veľmi jemné kryštály, a tým zaisťuje veľmi dobré pokrytie celého povrchu rastlín.
- Meď je tak veľmi dobre prijímaná rastlinami.
- Meď obsiahnutá v hnojive priaznivo pôsobí na stabilitu rastlinného farbiva – chlorofylu, dôsledkom toho je chlorofyl stabilnejší a dlhšie aktívnejší.
- Pri nedostatočnom zásobení rastlín meďou sa výrazne znižuje príjem a využiteľnosť dusíkatých látok rastlinami. Dochádza tak k zasychaniu vrcholkov rastlín, listy žltnú a krútia sa.
- Prejavom nedostatku medi na mladých listoch sú chlorotické škvrny.
Odporúčané dávkovanie:
Plodina |
Dávkovanie (l/ha) |
Aplikácia |
Zemiaky |
2 |
Po dobu vegetácie; dávka vody 400 – 800 l/ha |
Chmeľ |
1,5 - 4 |
Po dobu vegetácie; dávka vody 400 – 2000 l/ha |
Cibuľa, pór, zeler, špargľa |
1,5 - 2 |
Po dobu vegetácie; dávka vody 300 – 400 l/ha |
Jahody |
1 - 1,5 |
Po zbere plodov 2x v intervale 10 – 14 dní; dávka vody 400 -800 l/ha |
Paradajky, papriky, uhorka, tekvicová zelenina - polia, skleník |
2 |
Od fáze 5. listu do zberu; dávka vody 300 – 600 l/ha |
vinič |
1 - 3 |
Od začiatku pučania do fázy ukončenia tvorby hrozna; dávka vody 400 – 600 l/ha |
Jadroviny a kôstkoviny |
1 - 3 |
Po dobu vegetácie do 21 dní pred zberom; dávka vody 300 – 600 l/ha |
Poznámka:
pre upresnenie dávok medi ku konkrétnym plodinám odporúčame upraviť na základe rozboru pôdy alebo podľa výživového stavu plodín.
Maximálna aplikačná dávka medi je 4 kg Cu / ha / rok na rovnakom pozemku a nesmie byť prekročená ani pri použití iných hnojív alebo prípravkov na ochranu rastlín na báze medi.
Pre úspešné dávkovanie kontaktujte Biocont
Skladovateľnosť: 2 roky pri teplote 5 - 25° C
Tento výrobok je možné použiť v ekologickom poľnohospodárstve
Dodatočné parametre
Kategória: | Biologické produkty pre profesionálných pestovateľov |
---|---|
Podkategórie: | Hnojiva |
Choroba: | škvrnitosť |
Plodina: | zemiaky, réva, jadroviny a kôstkoviny, paradajky, paprika, cibuľa, chmeľ, uhorky, jahody |
Balenie: | 5 l |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár